DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Mikor jutnak hozzá a Heves megyei települések az úgynevezett hópénzhez? - szól a felszólalásom címe, de valójában azt is mondhatnám, hogy már nyár van, és az önkormányzatok még mindig nem kapták meg az említett pénzeszközöket. A napirend utáni felszólalásom Heves megyére korlátozódik, de ahogy hallottam az ország más részéről származó képviselőtársaimtól, általános problémáról van szó.
2003. február 4-étől kezdődően Magyarországon jelentős mennyiségű hó esett. Természetesen nem volt kivétel ez alól Heves megye sem, több települést zárt el a hó a külvilágtól, az önkormányzatoknak lépniük kellett, csak külsős vállalkozók bevonásával tudták eltakarítani a havat a településeken. Nagyon sok érintett település a Heves megyei önkormányzathoz fordult ezzel kapcsolatban az úgynevezett vis maior keret terhére, azonban az ebből számukra juttatott pénzösszegek nem fedezték az összes kiadást. A Heves megyei közgyűlés elnöke, MSZP-s országgyűlési képviselő az érintett települések polgármestereinek eljuttatott levélben a következőt hangsúlyozza: “A fennmaradó különbözet központi tartalékalapból történő biztosítása érdekében kérelemmel fordulunk a Belügyminisztérium vezetéséhez.” Már nyár van, de még mindig nincsenek sehol ezek a pénzösszegek, és Heves megyében több mint hetven települést érint ez, ahol a településvezetők, illetve az érintett települések lakosai szintén várják ezeket a pénzeket, hiszen a számlákat nekik is ki kell fizetniük. A különböző kormányzati intézkedések miatt egyébként is rendkívül nehéz helyzetben lévő önkormányzatok nap mint nap azt kérdezik, hogy mikor kapják meg az ígért hópénzt.
Most napirend után szeretném sürgetni ennek a pénznek a kifizetését. Örülök annak, hogy a Belügyminisztérium politikai államtitkára is itt van még a teremben, tőle is azt kérem, hogy nézzenek utána ennek a problémának, mert tényleg jelentős mértékű csúszás van már ebben az ügyben, és az önkormányzatok várják ezeket a kifizetéseket. Azért, hogy még nagyobb nyomatékot adjak ennek a kérésnek, a belügyminiszter asszonynak fel fogok tenni ezzel kapcsolatban egy írásbeli kérdést, és államtitkár urat is arra kérem, hogy mihamarabb juttassák el ezeket a pénzeket az érintett önkormányzatoknak.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me