DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Ebből már csak egy van hátra. Az Európai Unióhoz korábban csatlakozott országok tapasztalatai alapján ez elsősorban a földrajzi közelségben lévő más tagállami biztosítók részéről várható, illetve olyan biztosítók esetében, amelyek a hazai piacon hiányzó vagy azokat kiegészítő termékeket tudnak kínálni. A kínálat növekedése függ attól is, hogy a magyar biztosítási piac jelenleg meglévő, alacsony telítettségének emelkedését a gazdaság szereplőinek elsősorban jövedelmi helyzettől függő biztosítás iránti igénynövekedése milyen mértékben segíti majd elő.
Tisztelt Országgyűlés! Összességében elmondható, hogy az új törvény elősegíti a biztosítási piac hatékonyabb működését, garanciális elemeket tartalmaz a piaci résztvevők, így elsősorban az ügyfelek érdekeinek védelmében, a biztosítók piaci részvételét nem korlátozva erősíti a felügyeleti ellenőrzést.
(23.50)
Kérem önöket, figyelembe véve az előkészítés általam elmondott tapasztalatait is, nevezetesen hogy a biztosító szervezetekkel, érdekképviseletekkel történő egyeztetés alapján került beterjesztésre a mostani szövegjavaslat, a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről beterjesztett javaslatot az elfogadásukkal, szavazatukkal támogassák.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me