DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Szeretném a távoktatással kapcsolatban kijelenteni azt, hogy 1989 óta foglalkozunk távoktatással, ezért ami a törvényben ezzel kapcsolatosan van, fejből visszamondom. Pokorni miniszter úrnak is megfogalmaztam mint a Főigazgatói Konferencia tagja: a Fidesz-kormány, az akkori kormány elvette az utazási kedvezményt. És ez jegyzőkönyvileg így van, ezen nincs mit vitatni, és elnézést kérek, ez történt - az előző kormány. És azt mondom, hogy '92-től az utazási kedvezmény a távoktatásnak járt, '98-2002 között a távoktatás semminemű támogatást nem kapott - ez az egyik.
A másik: mi nagyon örültünk a gyesnek, és akkor most megmagyarázom. 0,25-ös szorzót kaptak a gyesen levők, így van. Viszont beiratkozhattak arra a távoktatásra, ahol kétszázezer forint a költség, és a 0,25-tel ez 70 ezer forint. A 70 ezer forintot elfogadtuk, megkaptuk. Mennyi a hiány? 130 ezer forint. Ezt a 130 ezer forintot viszont az intézmény gazdálkodja ki. Mi másfél éve ezt tesszük, mert tudjuk, hogy a gyeseseknek ez kell.
Az önök kormánya, Gál András Leventével jegyzőkönyvileg, ötször ígérte meg a Főigazgatói Konferenciának, hogy helyre teszik a választás után. Eltelt, nem történt meg; én ezeket tényként és azért mondom, hogy legalább jegyzőkönyvileg is megmaradnak. Remélem, hogy talán megtörténik, tehát egyetértek, és még egyszer mondom, a gyeseseket a világon mindenhol, de nem más pénzén, mindig a kormány a saját pénzén.
A Széchenyi-Eötvösre pedig azt mondom, ők is vitatkoztak, de, hála istennek, a vita előrevitte a dolgot, és azt mondom, amit Szabó kollégám mondott, vigye ez a vita is előre a felsőoktatást, az oktatást.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me