DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szeretnék mindhárom felszólaláshoz hozzászólni egy-egy mondatban.
Pósán képviselőtársam azt mondja, azoknak a hallgatóknak, akik önköltséges képzésben vesznek részt, ha kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, meg kellene adni a lehetőséget, hogy átkerüljenek az államiba. Teljesen egyetértek - '98-ig így volt. Ugyanakkor azt is meg kell tenni, hogy aki az államiban viszont kettessel bukdácsol, arra váltsa fel. Jó volna egy verseny, mert akkor minőség lenne, és ha ebben a Házban egyetértünk, akkor valószínű, hogy a minőség irányába el tudjuk tolni ezt a részt. Ma mi mindenképpen a kiváló önköltséges hallgatókat, aki az államiból kiesik, arra a helyre vesszük fel.
A másik: az integráció. Közgazdászként azt mondom, nincs olyan vállalatszervezet, amelyik száz éven keresztül fenntartja önmagát. Az, aki azt hirdeti, hogy egy integráció csak úgy jó, ahogy létrehozták, az, amikor megteremtette is, rosszul cselekszik. Minden szervezet ötévenként felülvizsgálandó, teljesen egyetértek vele, és ebből adódóan főleg azokat, amelyeknél már eleve csörgött-csattogott az integráció első időszakában, ott, ahol csak veszteség keletkezik - és én erre mondom, az ÁSZ-vizsgálat alátámasztja -, már rég meg kellett volna nézni. Nem kívánok többet foglalkozni vele. Az integráció 85-90 százalékban jól sikerült, aki pedig a 10 százalékhoz nem tud hozzányúlni, bátortalan, nem engedheti meg magának.
A professzor számomra a legnagyobb érték. Azt tudom mondani, 75 éves professzorok oktatnak nálunk, és vannak 50 éves öregek. Körülbelül az 50 éves öregtől meg kell vonni a katedrát, a 75 éves körül meg ott kell tartani a hallgatókat. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me