DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Én örömmel hallgattam az előttem szóló képviselőket, annál is inkább, mert megerősítettek azon véleményünkben, hogy az, amit bizottsági kisebbségi véleményként vagy akár vezérszónoklatként elmondtunk, láthatóan nem csak az ellenzéki pártoknak a kritikai észrevétele.
Magda képviselő úr azt mondta, hogy szükség lenne többszintű képzésre, erről beszélt éppen az előbb - egyet-értek. Pontosan azt kifogásoltuk mi is, hogy a törvényszöveg indoklásában szerepel a bolognai folyamatra való hivatkozás, ellenben a törvény tartalmában lényegében semmi nem szól erről, többszintű képzésről szó sincsen. Ahogyan egyetértek azzal is, amit - nincsen benn Kozma képviselőtársunk - Kozma József fogalmazott meg, nevezetesen, hogy módosító javaslatokkal szükségesnek tartja a törvényszöveg korrekcióját jó néhány vonatkozásban - ugyanezt mondjuk mi is. Azt mondtuk, hogy ez a törvénytervezet így, ahogy van, általános vitára is alkalmatlan.
Nyilván a megfogalmazások élességét eltérően ítéljük meg, de ebben akkor láthatóan mégiscsak egyetértünk, hogy számos módosító javaslattal szükséges ezen változtatni, mert így, ahogy van, úgy, ahogy beterjesztésre került, nem fogja betölteni azt a feladatát, amit szántak neki, hanem pont az ellenkezőjét fogja betölteni, zavarokat fog okozni az egész rendszerben és kiszámíthatatlanságot.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me