DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Csak megismételni tudom azt a véleményemet, hogy valóban igaza van Révész Máriusz képviselő úrnak, a különféle érettségik ma Magyarországon korántsem - hogy szokták ezt mondani - egyenszilárdságúak. Tehát nem mindegy az, hogy melyik középiskolában szereztem azt az érettségit, nem ugyanannyit ér, ezt mindenki nagyon jól tudja.
(15.10)
Hogy az emelt szintű érettségik mennyire lesznek egyenszilárdságúak és mennyire nem, azt nem tudjuk. Most azért nem mondhatjuk ki róluk ugyanezt a bíráló megjegyzést, mert jelen pillanatban még nem léteznek. A törekvés eddig is az volt, hogy lehetőség szerint az érettségi egy olyan norma, olyan sztenderd legyen, ami az ország minden pontján ugyanannyit ér, de hát ember tervez, Isten végez - szerettük volna, hogy így legyen, nem így van.
Én elfogadom azt, hogy az Orbán-kormány oktatáspolitikusai akartak olyan biztosító szelepeket vagy olyan biztonsági intézkedéseket beleszerelni a törvényekbe és a rendeletekbe, amelyek biztosítják az emelt szintű érettségi - maradjunk ennél a csúnya szónál - egyenszilárdságát, de ha ezt meg lehet csinálni az emelt szintű érettségi esetében, akkor a világon semmi akadályát nem látom, hogy a középszintű érettségi esetében is meg lehessen csinálni. Tehát vagy azt mondjuk, hogy legyen kétszintű érettségi, de akkor az egyetemekre, és nem a törvényre kell bízni, hogy emelt vagy középszintű érettségit és ezen belül milyen eredményeket követelnek meg a felvételhez, viszont természetesen a mindenkori oktatási kormányzat felelőssége gondoskodni arról, hogy mind az emelt szintű, mind a középszintű érettségi a lehetőségekig ugyanannyit érjen az országban Érmihályfalvától Hegyeshalomig. De ha ezt nem lehet megoldani, akkor nem lehet megoldani az emelt szintű érettségi esetében sem, képviselő úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me