SÁGI JÓZSEF

Full text search

SÁGI JÓZSEF
SÁGI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Magda Sándor képviselő úr három megjegyzéséhez szeretnék hozzáfűzni néhány mondatot. Amikor a távoktatásról beszélt, azt mondta, hogy az elmúlt 12 évben egyetlen kormány sem tett semmit, mindenki csak beszélt róla. Szeretném megjegyezni, képviselő úr, az előző kormányzati ciklus alatt született meg a felnőttképzési törvény, akkor módosítottuk a távoktatás és a szakképzés irányáról, a szakképzési hozzájárulásról szóló törvényt, illetve több olyan közalapítvány kezdte meg a működését, amely a távoktatás támogatását helyezi középpontba. Ezeknek a pályázatoknak a hozzáférése nyilvános, bárki megnézheti.
Aztán arról is beszélt a képviselő úr, hogy a gyeses tanulók támogatása mennyire nehéz, mert azt az intézménynek kell állnia. Rendkívül cinikusnak és családellenesnek tartom ezt a megjegyzést, ezt a megközelítést, mert pont az előző kormányzat volt az, amely lehetővé tette a kismamák számára, hogy tanulhassanak a felsőoktatásban, és az önök kormánya '94-től '98-ig tette számukra nehézzé azt, hogy a felsőoktatásba bekapcsolódjanak.
Végezetül pedig volt egy megjegyzése a képviselő úrnak, Széchenyire utalva, hogy milyen viták folytak akkoriban, a reformkorban, hogy mi épüljön. És most is milyen viták folynak, hogy hova helyezzék a támogatásokat.
Tisztelt Képviselő Úr! Ilyen vita most nincsen! Most nincsen semmire sem támogatás, és ha már a falusi iskolákat említette, hogy Széchenyi mennyire szerette volna támogatni ezeket a kisiskolákat, azt kell mondanom, hogy tessék itt maradni a következő vitán, a közoktatási törvény vitáján, és tessék meghallgatni majd azt, hogy a mostani kormányzat hogyan próbálja felszámolni a falusi kisiskolákat. Na, ez az igazi válasz majd a kérdésére.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me