ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Néha az a benyomásom, már a bizottsági munkában is így volt, hogy önök nem minden alkalommal magáról a törvényjavaslatról vitatkoznak, hanem, hogy is mondjam, elképzeltek maguknak egy törvényjavaslatot, amit a gonosz szociálliberálisoknak be kellett volna terjeszteniük, és utána ezzel folytatnak rendkívül élénk vitát. Ezért van az, hogy én sok mindennel egyetértek, amit Sisák képviselő úr mondott, nem a törvényjavaslat kapcsán, hanem a célok és a kritériumok kapcsán.
Hadd említsek meg ebből egyet, a lexikális tudás kérdését. Ön azt mondja, hogy ez a törvényjavaslat a lexikális tudás kiszorításáról szól. Maga ez a kifejezés egyetlen alkalommal szerepel ebben a törvényjavaslatban, nem magában a szövegben, hanem annak indokolásában, ahol arról beszél a törvényjavaslat, hogy szükség van arra, hogy a lexikális ismeretek megfelelő szintje mellett sor kerüljön az egyéb, gyakorlatban felhasználható képességek kialakítására is. Még egyszer mondom, ez az indokolás, nem a törvényjavaslat szövege.
Azt kérem tehát önöktől, hogy próbáljunk meg visszatérni magához a törvényjavaslathoz. Viszonylag jól tudunk vitatkozni egy olyan törvényjavaslatról, ami nem létezik, én azonban azt kérem, hogy arról a törvényjavaslatról vitatkozzunk, amelyik létezik, van abban is számos olyan pont, amelyikben tudunk vitatkozni, vagy éppen egyet tudunk érteni.
Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me