ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Képviselő Úr! Bocsásson meg, de határozottan vitatkoznom kell önnel. Én nem hiszek abban, hogy két Magyarország lenne, hogy lenne a kistelepülések Magyarországa és Budapest Magyarországa. Általában sem hiszek benne, általában is visszautasítom ezt a szembeállítást, konkrétan a közoktatásban pedig tévesnek gondolom azt az oktatáspolitikát, aminek kedvence van. Tehát tévesnek gondolnám azt a politikát, hogy, mondjuk, válasszuk ki a kistelepülési iskolákat. Nem azért, mert nem ismerem el a fontosságukat, nagyon fontosnak gondolom, de nem hiszem azt, hogy helyes lenne úgy gondolkozni, hogy vannak a kistelepülési iskolák nehéz helyzetben, és bezzeg a nagyvárosi iskolák, a budapesti csillogó-villogó iskolák milyenek. Kérdezze meg Révész Máriusz képviselőtársát, mindketten viszonylag jól ismerjük, mondjuk, Kőbánya oktatásügyét, és tudjuk azt, hogy bizony ott is vannak olyan iskolák, ahol számos roma tanuló van, vannak olyan iskolák, amelyek felszereltségükben, épületükben bizony-bizony számos szempontból fejlesztésre szorulnak.
Én azt gondolom tehát, hogy itt inkább egy félreértésről van szó, mint valódi vitáról. Azt gondolom tehát, hogy őrizzük meg a higgadtságunkat ebben a dologban. Nem erről szól ez a törvényjavaslat, ne ebből induljunk ki, hogy most ennek jó legyen, és ez a fontos vagy az a fontos. Én azt gondolom, hogy minden iskola fontos, minden iskolás fontos. Az a fontos, hogy mindenki a lakóhelyén hozzájuthasson a legjobb oktatáshoz, és ezért kellene együtt dolgoznunk.
Ugyanakkor megkérem képviselőtársaimat - és kiemelten Szabó Zoltán képviselő urat, hogy megfelelő egyensúlyt tartsak -, hogy maradjunk a törvényjavaslatnál. Tehát például arról, hogy helyes volt-e vagy nem volt helyes, mindannyiunknak van véleménye, így vagy úgy, mondjuk, a '94-es vagy '96-os oktatási törvénymódosítás bizonyos pontjai nem tartoznak most ehhez a törvényjavaslathoz. Én tehát kérem képviselőtársaimat, hogy őrizzék meg a hidegvérüket, őrizzék meg a higgadtságukat, és maradjunk a törvényjavaslat vitájánál, ha lehet.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me