ARNÓTH SÁNDOR

Full text search

ARNÓTH SÁNDOR
ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szabó képviselőtársam hozzászólása, bár rendkívül dinamikus és meggyőző volt, de azért higgye el, hogy nincs igaza. Legutóbb 451 polgármester írta alá azt a dokumentumot, amiben kérik az önkormányzati költségvetés felülvizsgálatát. Ennyien nem tévedhetnek önnel szemben - ez az egyik része.
A másik: valóban van egy 3 milliárd forintos felülről nyitott kassza, ez az úgynevezett bérhikikassza, ami arra szolgál, hogy ha nem éri el az a normatíva a megkívánt összeget, akkor azt meg lehet igényelni pluszban. Ugyanezek a polgármesterek kijelentették, hogy olyan hihetetlenül rossz feltételeket alakítottak ki a pályázatnál, hogy egyszerűen nem lehet elérni. Akik ezt megpróbálják, és meg is csinálják ezt a pályázatot, gyakorlatilag ez már az összeomlás előtti állapotot jelenti annál az önkormányzatnál - ez az egyik része.
A másik pedig az, amit képviselőtársam is mondott, hogy nincs meg a kis falvakban, különösen a Sárréten, a Biharban az a bevételi többlet, amire önök számítanak. Az én választókerületemben van olyan falu, ahol 40 százalékos a munkanélküliség. Tessék mondani, ott miféle adóbevételi többletről lehet szó? Hány autót tartanak forgalomban? Nevetséges! Plusz még önök kivették az adótörvényekből a föld után járó adóbevételt, így aztán nézünk egymásra, és próbáljuk az önhikivel kijátszani ezt a dolgot. De az önhikivel is úgy vagyunk, hogy míg a polgári kormány idején - egyébként rossz rendszer ez az önhiki, ez kétségtelen tény - elértük a 60-70 százalékot, tehát a megkérthez képest körülbelül 60-70 százalékban kaptuk meg a finanszírozást, addig önöknél már sikerült elérni a 40 százalékot is.
Tisztelt Képviselőtársam! Akkor el tudom önnek mondani azt, hogy ha nem hiszi el, van olyan önkormányzat az én választókerületemben, ahol 40 milliót kértek és 3 milliót kaptak. Ez valóban nem éri el a 40 százalékát, tehát pontatlan voltam, elnézést kérek, de azért a tény az tény. Az az önhiki, ami eddig gyakorlatilag működésben tartotta ezeket az önkormányzatokat, ez most egyre vékonyabb és egyre gyérebben csordogál.
Köszönöm szépen. Tehát nincs igaza ebben Szabó képviselőtársamnak.
(18.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me