ARNÓTH SÁNDOR

Full text search

ARNÓTH SÁNDOR
ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Bármilyen furcsa is, meggyőződésem, hogy ez a vita gyakorlatilag az önkormányzati finanszírozásról szól, és egyben az oktatási törvény vitáját is szolgálja. Ez azért van így, mert mindennek anyagi következményei vannak, és ha ezek nem teljesülnek, akkor egyszerűen lehetetlen végrehajtani a törvényben megfogalmazott célokat. Tökéletesen igaza van Sisák úrnak akkor, amikor ezt a helyzetet leírja. Nyolcvan-száz gyerekkel tartanak fenn önkormányzatok iskolát, és az ilyen iskola valóban felfalja az önkormányzatot. Olyan terheket ró rá, amit az önkormányzat nem tud teljesíteni. Tényleg nincs mód karbantartásra, az eszközpark fejlesztésére s a többi. Aki ezt nem látja, az jöjjön el hozzánk, és nagyon szívesen végigvezetem ezekben az iskolákban. Különösen ott súlyos és tragikus a helyzet, ahol a nyolcvan gyerekből hatvan cigány.
(18.20)
Tehát azért mondtam én nagyon fontos szempontnak, hogy itt a nevelésnek kell alapvetőnek lenni. Ez az egyik része volt a mondanivalómnak.
A másik pedig, szerintem és más emberek szerint is törvénytelen az, amit most próbálnak megfogalmazni. Ugyanis az önkormányzati törvény megfogalmazza, hogy az önkormányzat szabadon fölhasználhatja a területén képződött bevételeit. Ha erre önök kötelező feladatot telepítenek, akkor ez tételesen is, darabszámra is sérti az önkormányzati törvényt. Nem szabad ezt csinálniuk! Gyakorlatilag az önkormányzatokat tönkreteszi ez a dolog. Nincsenek fölkészülve az önkormányzatok semmilyen szempontból erre a pluszfeladatra és a pluszfinanszírozásra.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me