DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy a demokratikus politizálás ott kezdődik, hogy a politikai bal- és jobboldal egymás jó szándékát nem vonja kétségbe. Azt, hogy a törekvések általában az ország gyarapodására, fejlődésére, a polgárok jólétének előmozdítására irányulnak, egyik fél sem vonja a másik részéről kétségbe. Vitatja azokat a módszereket, amelyeket választ ennek érdekében. Úgy gondolja, hogy ezek téves, rossz módszerek, nem vezetnek arra az eredményre, amit meghirdettek, és amit kívántak, de nem vonja kétségbe azt, hogy a másik fél is azt akarja, amit ő.
Az, hogy a másik oldalt tudatos károkozással, összeesküvéssel vádoljuk annak érdekében, hogy minél inkább pusztítsák ebben az országban a jólétet, az öntudatot, a polgári méltóságot, és így tovább, ez kifejezetten a szélsőséges politikai erők fegyvertárába tartozó eszköz.
Én éppen ezért nagyon szeretném, ha Pánczél Károly képviselőtársam többet nem hivatkozna az általa nagyon, általam valamivel kevésbé tisztelt Tőkéczki professzornak erre a kijelentésére, aminek az a konklúziója, hogy a baloldali és a liberális elgondolások és oktatáspolitika arra irányul, hogy jól elbutítsák az embereket, csak minél kevesebbet tudjanak, mert úgyis csak a buták szavaznak a baloldalra és a liberálisokra. Ugye ennek az a lényege, azért kell ilyen oktatáspolitikát folytatni, mert akkor majd ezekből a buta emberekből baloldali és liberális szavazók lesznek.
Tisztelt Képviselő Úr! Ebben az országban idén jóval több mint kétmillió ember szavazott a baloldalra és a liberálisokra. Lehet, hogy ön őket mind butának tartja, de legalább ne hangoztassa. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me