DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőház! Szeretném Révész Máriusz képviselő úr figyelmét felhívni arra, hogy egyfelől nem 1994-98 között történt a jól bevált, hagyományos és mindenki által nagyon szeretett 8+4-es iskolaszerkezet felbomlása, mert ha a 8+4-es iskolaszerkezet annyira közszeretetnek örvendett volna, akkor a szülők nem taposták volna egymás sarkát azért, hogy hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba írathassák a gyerekeiket. Márpedig ezek a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok bizony még a rendszerváltást megelőzően engedélyeztettek, és a rendszerváltás első kormánya idején, az Antall-kormány idején indultak mérhetetlen burjánzásnak. Tehát nem igaz, képviselő úr, hogy a '94 és '98 közötti időszakban kezdődött az iskolaszerkezet felbomlása.
Az sem igaz, hogy kimeneti pontot a nemzeti alaptanterv a 6. és a 10. évfolyam végén határozott meg: a 4., a 6., a 8. és a 10. évfolyam végére határozott meg olyan mérési pontokat, ahol a gyerek teljesítményét mérni kell, nem a 6.-ra és a 10.-re.
Tehát még egyszer mondom, képviselő úr, vitatkozhatunk, így most már este hét óra után vélhetőleg elég kevesen követik a rádió hullámain keresztül a mi vitánkat, nem biztos, hogy elsősorban a rádióhallgatóknak kéne beszélnünk, és kéne mondanunk olyanokat, amiről önmagunk is tudjuk, hogy nem igaz. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me