PÁNCZÉL KÁROLY

Full text search

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Először is Szabados Tamáshoz szólnék, az oktatási bizottság elnökéhez, mert vezérszónoklatában örömmel közölte a tisztelt Házzal, hogy a lineáris oktatás biztos elfogadható az ellenzéknek, hiszen nem esett róla szó. Nos, ez nem igaz, mert elhoztam az oktatási bizottság jegyzőkönyvéből azt a részletet, amikor ezzel kapcsolatban jeleztem, hogy mi ezzel nem értünk egyet, és tulajdonképpen a lényege ugyanaz volt, amit az előttem szólók már elmondtak, hogy tízéves tanulónál nyugodtan lehet beszélni Leonidas hős spártai királyról, de nem lehet beszélni Arisztotelész vagy Platón filozófiájáról.
Viszont a törvényjavaslatban az van, bármennyire is mondják önök azt, hogy ez a gyakorlatban nem így fog történni, hogy nem kell kétszer megtanulni ugyanazt. Ez alkalmazható bizonyos tantárgyaknál, vannak olyan képességfejlesztő tantárgyak, amelyek ma is lineáris szerkezetűek, és úgy lépdel tovább az ismeretanyagban a tanuló, viszont vannak olyan lexikális ismeretek és olyan tantárgyak, amelyek spirális szerkezetűek, és bizony-bizony mindig vissza kell térni az ismétléssel a folyamatos bővítésre.
Amit Molnár képviselő úr mondott, hogy nem kell a kerettanterveket majd újraírni, meg lehet használni majd a régi kerettantervet, csak nem kötelező, ez nem igaz, mert ha ez elfogadásra kerül, akkor az összes kerettantervet vagy ki lehet dobni, vagy újra lehet írni.
A képviselő úrtól azt szeretném kérni, szép beszédű Szabó Zoltán képviselő urat még megszólítom, mielőtt elhagyja a termet, mivel én Tőkéczki László nevét nem ejtettem ki a Házban, olyan szavakat, olyan kifejezéseket, amiket nem mondtam, ne adjon az én számba.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me