PICHLER IMRE

Full text search

PICHLER IMRE
PICHLER IMRE (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretnék én is reagálni Szabó Zoltán felszólalásához. Hétvégeken én is járom a településeket, és azok a kis önkormányzatok, amelyek elkészítették a költségvetésüket, most olyan helyzetbe kerültek, hogy minden ígéret ellenére tényleg padlót fogtak, így, ahogy mondom, egyszerűen nem tudják, hogy honnan szorítsák, miképpen próbálják feltölteni azt a költségvetési hiányt, ami jelentkezik. Annak az adatlapnak a kitöltését, amivel igényelhetnek ebből a felülről nyitott költségvetési kalapból, sajnos azért nem tudják megtenni, mert egyszerűen annak az adatlapnak a kitöltése alapján nem tudják megigényelni ezt a hiányt.
Csak egy példát hadd mondjak: ha az egyik önkormányzatnak 17 millió forintos hiánya volt, pontosan a béremelésből kifolyólag, mindösszesen 3,8 millió forintra tudott szert tenni. Kérdezem én, hogy a többi forrást honnét tudja beszerezni. Ha azt nézzük, amit képviselő úr mondott, hogy igen, az állami költségvetés mellett mindazt a bevételi forrást valahonnét elő kell teremteni, gondolok itt akár az szja-ra vagy a súlyadóra, egy kistelepülésen nincs ilyen. Egyszerűen a polgármesterek azt mondják, hogy sehonnan nem tudnak ilyen bevételre szert tenni.
Tehát itt a legnagyobb probléma az, és nemcsak a kistelepüléseknél, hanem a nagyobb településeknél is, a kilencedik osztályok indításával kapcsolatban hadd jegyezzem meg, hogy mi is üdvözöljük, hogy 23 főre levisszük a szakiskolai képzésnél ebben a törvénytervezetben az osztálylétszámokat. De amíg egy 140 fős beiskolázásnál a 35 fővel számolva ez négy osztályt jelentett, most viszont öt osztályt fog - melyik az az önkormányzat, amelyik ezt meg tudja finanszírozni?
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me