RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Osztom Arnóth Sándor véleményét, és meglehetősen furcsának tartom ezt a választ, ami most itt az előbb elhangzott, ugyanis a normatívákat nem évfolyamokra határozta meg eddig a törvény. Elég furcsa lenne, ha ezt követően olyan lenne a költségvetési törvény, hogy azt mondaná, hogy első-második évfolyamra ekkora normatívát adunk, harmadik-negyedik évfolyamra más normatívát adunk, és kilencedik évfolyamra megint magasabbat, utána pedig alacsonyabbat. Nyilvánvalóan, képviselő úr, ez képtelenség. Ráadásul nem is csak normatívaproblémák vannak itt, ön is ott volt, amikor a bizottsági ülésen tulajdonképpen közösen kiszámoltuk, hogy nincs annyi nyelvtanár és informatikatanár ebben az országban, aki most, ha az önkormányzatok ezt a képzést beindítanák, elegendő mennyiségben az oktatás rendelkezésére állnának. Úgyhogy azt hiszem, hogy ez önmagában aggályos.
(17.10)
Amit a lineáris tantervről, szerkezetről elmondott, az jól hangzik, csak nincs köze a lineáris szerkezethez. Lehet azt mondani, tisztelt képviselő úr, hogy csökkenteni kell a tananyagot, és nem kell a gyökvonást, négyzetgyökvonást meg a Pitagorasz-tételt általános iskolában tanítani. Ezt lehet mondani, de ennek nincs köze a lineáris szerkezethez.
Az oktatáspolitikusok között abban többé-kevésbé egyetértés van, hogy a matematika tipikusan az a tárgy, ami lineáris szerkezetben folyik. Én ezzel egyébként nem értek egyet, mert mindig azt érzem, hogy bővítjük az ismereteket, de így van számon tartva. A lineáris elrendezést egyébként például a történelemoktatásra szokták mondani, helyesen, és azt hiszem, hogy helyes lenne ezzel szembenézni, hogy mi lesz majd, amikor netán kétszintű érettségiből emelt szinten, mondjuk, történelemből érettségizik a gyermek, akkor tíz- vagy tizenegy éves színvonalnak megfelelő kérdéseket lehet feltenni az ókori görög demokrácia történetéből. Nyilvánvalóan ez képtelenség.
Erről van szó, ez a probléma, erről kellene beszélni, hogy ezt hogyan képzelik. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me