RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Az Állami Számvevőszék, az összes önkormányzati szövetség, Demszky Gábor, számtalan szocialista polgármester tudja, hogy sajnos nem érkezett meg a béremeléshez a fedezet. (Gőgös Zoltán: És mikor érkezik meg?) Nem érkezett meg. Demszky Gábor nem Fidesz-tag, hadd hívjam fel a figyelmet, az Állami Számvevőszék szokott tudni számolni, mindenki azt mondja, hogy hiányzik a fedezet.
Egyébként amit Szabó Zoltán elmond, abban van némi igazság, tehát valóban úgy szól a törvény, hogy ha a különböző források együtt sem teszik ki a béremelés fedezetét, akkor lehet ide fordulni. Csak arra hadd hívjam fel a figyelmet, hogy mindez ahhoz vezet, hogy az önkormányzatoknak minden más kiadását vissza kell fogni ahhoz, hogy ki tudják fizetni a közalkalmazotti bérek fedezetét; vissza kell fogni a fejlesztéseket, beruházásokat, minden egyebet. Ez a probléma. Pontosan, amikor itt állunk az uniós csatlakozás kapujában, és önkormányzati projektekre lehetne majd pályázni, akkor az önkormányzataink nem fognak tudni pályázni, mert nem lesznek éppen folyamatban lévő beruházásaik, mert minden pénzt fel fog emészteni a közalkalmazotti béremelés.
Államtitkár úr szavait örömmel fogadtam, amikor azt mondta, hogy tízéves átmenetre van szükség. Pontosan így látjuk mi is, hogy hihetetlen bizonytalanságot okoz a tanárképzés és a tanítóképzés területén az az állapot, amit ez a törvénytervezet most előidéz, amit generál. Nem lehet tudni, hogy mit kell majd a főiskolát végzett tanároknak egyáltalán megtanulniuk, meddig kell, mondjuk, a történelmet magas szinten elsajátítani, a középkorig vagy netán az újkorig is, mit kell majd csinálni, milyen végzettséggel kell rendelkezni a nulladik évfolyamon tanítóknak.
Tehát itt számos kérdés van, államtitkár úr, és azt hiszem, ha ezt a törvénytervezetet elfogadjuk, akkor tíz év ezeknek a kérdéseknek a rendezésére nem is lesz elegendő, hanem több idő lesz szükséges, amíg ezen törvénytervezet következményeit kipiheni a magyar közoktatási rendszer. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me