RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Érdeklődve hallgattam, amit Szabó Zoltán az általános iskolákról mondott. Én azt hiszem, olyan, hogy tizenkét évfolyamos általános iskola, olyan nincs - egyébként a törvény sem ismeri ezt.
Nagyon sok olyan ország van, ahol az iskolakötelezettségnek a határa jóval túl van az általános iskolán. Nemcsak Magyarországon, hanem, felhívnám a képviselőtársam figyelmét, egész Európában, sőt az egész világon az a trend, hogy a tankötelezettség meghaladja az általános iskolát.
A két dolog nincs összefüggésben, akármilyen hosszan elmondta, nem jó az érvelése. A skandináv országokban is van 8-9 évfolyamos általános iskola, alapoktatás, és utána van még középfokú oktatás, bár a középfokú oktatásban mindenkinek részt kell vennie.
Tisztelt Képviselő Úr! Nem következik abból, amit mond, hogy ha tizennyolc éves korig általános tankötelezettség van, azt az iskolaszerkezetet, ami ma Magyarországon működik, szét kellene bombázni. Ez már egyszer megtörtént Magyarországon, pontosan '94 és '98 között, amikor volt valamiféle iskolaszerkezet, ez a 8+4-es szerkezet volt, és nagyszerű mérési, illetve kimeneti pontokat határoztak meg a 6. évfolyam végén és a 10. évfolyam végén. Egyébként az általános iskolákban minden tanár ki volt bukva, ostobaságnak tartotta, mert nagyon pontosan tudták, hogy a magyar iskolarendszerhez ez nem alkalmazkodik, mert a 10. évfolyam végén, akkor, amikor ezt meghatározták, gyakorlatilag semmi nem volt.
Most is ugyanez a helyzet: egyáltalán nincs szinkronban a magyar iskolarendszerrel, iskolaszerkezettel az, ami ebben a törvényben szerepel.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me