SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Szabados Tamás képviselő úrnak szeretném elmondani többek között a következőket. Itt történelmi tényeket vonultatott fel a közoktatási törvény elfogadása és módosítása kapcsán. Ha picikét viccesen szeretném a viszontválaszomat megfogalmazni, akkor azt mondhatnám, képviselő úr, hogy igen, lehet, hogy a politikai konszenzuskeresés nem volt jellemzője a korábbi tárgyalásoknak, de tudja, a magyar népnek is 1848-49-ben még nem sikerült, aztán 1956-ban sem sikerült a szabadságát kivívnia, viszont 1989-ben mégis elérkezett a rendszerváltás, hála istennek. Tehát ha a korábbi törvénymódosítások kapcsán nem is volt politikai konszenzuskeresés, nem hiszem, hogy önöket egyébként az kellene hogy vezérelje, hogy most se törekedjenek erre a dologra.
Arató Gergely képviselő úr azt mondja, hogy jó lenne, ha nem a törvény indokolásával foglalkoznánk, hanem magával a törvénnyel. Kérem, van egy régi mondás, az ördög mindig a részletekben bújik meg, és bizony minket itt a lexikális tudás, illetve az önök által oly divatosan emlegetett alapkészségek fejlesztése azért picikét jobban érdekel, mint azt önök szeretnék.
Mi úgy gondoljuk, hogy magával a törvénytervezettel, a törvényjavaslattal és annak indokolásával is megfelelő módon kell foglalkozni, és mi igenis szükségesnek és fontosnak tartjuk egyébként a lexikális tudás kérdéskörét, és nagyon nem szeretnénk, ha az általános iskola 5-6. osztályában, mondjuk, testnevelés vagy éppen, nem is tudom, miféle tantárgyakat oktatnának egyébként a történelem tantárgy helyett.
Szabó Zoltán képviselő úrnak pedig csak azt tudom válaszolni, lehet, hogy ő egy cikluson keresztül polgármesterként azt tapasztalta, hogy 320 ezer forint a maximális kiadás egy tanulóra. Kedves Képviselő Úr! Ön szerencsés ember, mert Budapest valamelyik kerületében volt polgármester, ha jól tudom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), nem pedig vidéken. Én már második ciklusban taposom a pásztói önkormányzat padlóját, és bizony tudja, vidéken, ott az észak-magyarországi régióban kicsit kevesebb a gyermek (Az elnök ismét csenget.), és többe kerül az oktatás. Tehát ezt nem hiszem, hogy el lehetne egyébként vitatni.
A pénzügyi dolgokkal pedig csak azért foglalkozunk (Az elnök ismét csenget.), mert a költségvetésnél önök ezeknek a dolgoknak a teljesítéséről el szoktak feledkezni.
Köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me