SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Amíg a túloldalon képviselőtársaim ülnek, addig nem valós az, amit itt Arató Gergely képviselő úr mondott: nem fantomokkal, hanem az önök által beterjesztett törvényjavaslat egyes passzusaival vitatkozunk.
Szabados Tamás képviselő úr azt mondja, ne fenyegetőzzünk azzal, hogy iskolák százait, ezreit zárják be, ez már picikét sok lenne, és tanárok százait bocsátják el. Önök a 2003. évi állami költségvetés elfogadásakor is azt mondták, hogy minden adott egyébként az önkormányzati intézmények működtetéséhez, mint ahogy egyébként a közalkalmazotti béremeléshez.
(18.00)
Nem hinném, hogy lehetne vitatkozni egyébként az önkormányzati szövetségekkel, akik egyértelműen azt mondják, hogy 117 milliárd hiányzik, mi pedig, gyakorló polgármesterek, akik még mindig hivatalban vagyunk, ezt személyesen nap mint nap megéljük.
Ez a törvényjavaslat elfogadása esetén egyértelműen tanárok százainak az elbocsátásához vezethet, és egyértelműen sújtja különösen a kistelepülések önkormányzatait, egy sor települési, kistelepülési önkormányzat lesz arra kényszerítve, hogy az iskoláját bezárja, de legalábbis a felső tagozatot leépítse.
Egyébként pedig én már a normál hozzászólásomban is felhívtam a figyelmet a törvény 17. § (7)-(8) bekezdésére, itt a (8) bekezdés egyértelműen beszél: a nem szakrendszerű oktatásban a tanár akkor taníthat ötödik, hatodik osztályban, ha - és itt jön az, amit az államtitkár úr mondott, lehet, hogy kétféleképpen értelmezzük, de a törvény szövege pontosan és egyértelműen úgy fogalmaz, ahogy én azt az előzőekben elmondtam.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me