SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt mondta Szabó Zoltán képviselőtársunk, hogy nem közigazgatási hivatalvezető, gondolom nem is a Belügyminisztérium szakembere, ellenben parlamenti képviselő, és lett volna módja, ha véleménye szerint is rosszul lett az önkormányzati finanszírozás megállapítva a Belügyminisztérium részéről, hogy a polgármester kollégáink által benyújtott költségvetési törvénymódosító indítványt igenlő szavazatával támogassa. Ez nem történt meg.
A másik dolog, hogy ki a farizeus és ki nem az. Tisztelt Képviselőtársunk! Mi nem azért szavaztuk meg, illetve nem azért nem szavazta meg valaki a közalkalmazotti törvény módosítását, mert félt valamitől. Mi lelkesen támogattuk a közalkalmazotti bérfejlesztést, egyetlen probléma vetődött föl, hogy hol lesz biztosítva ennek a fedezete. Az a farizeus, aki látványos bérfejlesztést hajt végre, majd pedig nem irgalmas szamaritánus módjára viselkedik, és nem adja oda a járandóságot az önkormányzatoknak.
Az önkormányzati finanszírozás tekintetében pedig azt tudom mondani, lehet, hogy makrogazdasági szinten némiképp tákolva tudják bizonyítani, hogy a források rendelkezésre állnak, de még így sem egészen biztosan. Kérem szépen, az illetékbevételek, tisztelt képviselőtársaim, csak a megyei jogú városokat és a megyei önkormányzatokat illetik meg, a kistelepüléseket és más városokat nem. Márpedig a fedezethez ez is hozzá lett számítva. No meg arról se feledkezzünk el, hogy 20 százalékos helyi iparűzésiadó-többletet is figyelembe vettek.
De hogy ne csak ezzel a dologgal foglalkozzunk, hanem a közoktatási törvény vitájához is visszatérjünk, mert így helyes: nos, a törvény nagyon helyesen tesz arra intézkedést, hogy az iskolák pszichológusi, szabadidő-szervező és egyéb más álláshelyeket kapnak, de legyünk már tisztában azzal, hogy karbantartóra nem jut az önkormányzatoknak. Honnan lesz mindarra a sok szépséges dologra fedezet, amit önök elképzelnek?
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me