SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Sok minden elhangzott itt már az ellenzék részéről, én két dologra szeretnék reagálni, kedves képviselőtársaim. Az egyik, amit Sisák Imre képviselőtársam mondott ki, de már mások is említették, hogy nincs politikai és szakmai konszenzus a törvény mögött. Szeretném emlékeztetni a képviselőtársamat a következőkre. Kérdezze meg Karsai Péter képviselőtársát arról, hogy az 1990-ben kormányra lépő akkori kormánykoalíció a '93. évi LXXIX. törvénycikknél kitől kapta a leghevesebb támadásokat: az akkori Fidesztől. Emlékezzenek arra a tévévitára - én nagyon élénken emlékszem -, amikor két táborra osztottak egy hatalmas teremben ülő nézőközönséget, és az egyik térfélen együtt Horn Gábor, Pokorni Zoltán, nem akarom mondani, anyázta Dobos Krisztinát, és vérre menően vitatkoztak egymással. Volt itt politikai konszenzus? Volt itt szakmai konszenzus? Nem volt.
1994 után, az akkori szociálliberális kormányzat '96-os törvénymódosításánál leginkább az akkori kereszténydemokrata és kisgazda frakció támadta az akkori törvényt; Pokorni Zoltán óvatosan, bár sok mindennel egyetértett - ezt szövegszerűen ki tudom mutatni az akkori vitákból. De akkor sem volt politikai konszenzus.
'98-ban nem volt politikai konszenzus, főleg a kerettanterven és a központosításon voltak szakmai viták.
Most sincs ilyen, ezt elismerem. Most sincs ilyen, de azért néhány alapvető dologban, kedves képviselőtársaim, kezd kialakulni bizonyos egyetértés, erre majd rátérek.
Egyet még egyszer szeretnék aláhúzni, hogy ne tessék olyat ettől a törvénytől számon kérni, ami nincsen benne. Az, hogy voltak iskolabezárások, ez tény, és nem tudom, hogy lesznek-e még, lehet, hogy lesznek, de ez nem a törvényből következik. De ezt majd egy másik kétperces alkalmával szeretném elmondani.
Köszönöm szépen. (Bakonyi Tibor tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me