GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy Demeter Ervin gondolataiban tényleg tetten érhető a Fidesz kétarcúsága. Szóval, csak hogy pontosak legyünk, képviselő úr! Ön azt mondta, hogy a határozati javaslat, és azzal, hogy tegnap volt egy másik, ez mutatja azt, hogy alkalmatlan.
Képviselő Úr! Nem történt semmi más - és ezért mondtam a hozzászólásomban, hogy nyelvészkedünk, miközben tényleg szükség van a humanitárius és segélyszervezetek védelmére -, mint kicseréltünk két olyan szóösszetételt, hogy az iraki válság rendezése helyett most az szerepel, hogy stabilizáció és humanitárius; a másik a 3. pontban szerepel, hogy a kormány az Országgyűlés külügyi és honvédelmi bizottságát igény szerint tájékoztatja helyett az lett, hogy folyamatosan tájékoztatja.
Azt gondolom, az a két hét, ami mögöttünk van, ha ezzel ki kéne mennünk ide a Kossuth térre, és elmondani a választóknak, hogy két hetet töltöttünk azzal, hogy döntési helyzetbe kerüljünk, és ezt a nagyon súlyos és komoly változtatást tettük, kíváncsi lennék, hogy az egyébként jól felkészült magyar állampolgárok, akik helyesen beszélnek, milyen szavakkal és kifejezésekkel illetnének bennünket.
A másik dolog. Képviselő úr, elkezdhetünk most egy másik vitát, hogy Magyarországnak mekkora kontingensre van lehetősége személyi és anyagi vonatkozásokban, de aggódom, hogy mire mi ezt eldöntenénk itt, a Ház falai között, már nem lesz szükség arra, hogy védelmet biztosítson valaki a humanitárius segítségben részt vevők számára.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me