GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Dobó Képviselő Úr! Ön teljesítette a kötelességét: hozzászólt, és megpróbált mindenről beszélni, csak arról nem, hogy mi van a határozatban, és mit kell tenni. Az utazási példánál azt mondtam, hogy csak egyet mondok, mondhatnék sok mást, ön ezt kikarikírozta. Örülnék, ha ugyanilyen statisztikát mondana az eutanáziáról Németh Zsolt például, vagy a dohányosok és a nem dohányosok arányáról. Tehát semmi mást nem mondtam, mint a tervezést szerettem volna hangsúlyozni, amelyről ugyan ön is beszélt, csak később egész más összefüggésben. Igen, a tervezés egy hosszú folyamat, de ezt a hosszú folyamatot mi most akadályozzuk ezzel a hezitálással.
Képviselő Úr! Én azt hiszem - a többieket megtiszteltem azzal, Németh Zsoltnál, Karsai úrnál feltételeztem, hogy ismeri az ENSZ határozatát, önnél nem -, a két percem kevés arra, hogy felolvassam, de a határozat mellékletében el fogja tudni olvasni, szó szerint így szól: az ENSZ, valamint a kapcsolódó személyzete és vagyontárgyai az Irakban lévő és ezen szükségleteket kielégítő humanitárius szervezetek biztonságát, védelmét és mozgásszabadságát. Erről van szó. Nem hiszem el, hogy nem olvassák el a határozatokat. Beszélnek róla hosszan, tíz percben, és úgy tesznek, mintha nem is lenne előttünk semmi írásos anyag, és lehet ebből hangulatot kelteni.
Képviselő Úr! Demeter Ervin képviselőtársa használta szó szerint azt a kifejezést, hogy az ismereteiket az MTI-től és egyéb híradásokból szerzik. Biztos vagyok benne, hogy amiről Szabó Zoltán képviselő úr beszélt, ön is látta a televízióban, hogyan támadják meg és hogyan próbálják elvinni a humanitárius segítségként szánt gyógyszereket vagy egyéb eszközöket. Tényleg érdekes, hogy ezt akarjuk-e megvédeni vagy sem. Egyáltalán: akarunk-e részt venni vagy nem? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) És ezt a nemzeti értékünkkel vagy a nemzeti érzelmünkkel még összekeverni egyszerűen felháborítónak érzem!
Köszönöm szépen, és elnézést, hogy túlléptem az időt, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me