GÖRGEY GÁBOR

Full text search

GÖRGEY GÁBOR
GÖRGEY GÁBOR, a nemzeti kulturális örökség minisztere: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Megvizsgáltam a kérdését, és az alábbi megállapításokra jutottam.
A gödöllői kastély korábbi ügyvezetőjét valóban leváltották, mert a munkaszerződése 1999. szeptember 30-án járt volna le, ám az ügyvezető megbízatását a közgyűlés már 1999. július 14-én megszüntette. Nem nagy a különbség, de azért az időbeli tény az tény. A döntésben Gödöllő város önkormányzatát tudomásom szerint ön képviselte. A kastély adósságai bírósági határozatok megállapítása szerint 1998 után keletkeztek, az adósságok alapját a beruházás leállítását elrendelő 1999. májusi taggyűlési határozat jelentette. Azt elismerem, hogy ez elég zavaros ügy, itt valóban lehet vitatkozni a dátumokról.
Ezt megerősíti a kht. új vezetőinek '99. június 21-én kelt levele, melyben nyilatkoztak, hogy a társaság nem kíván a Környezetvédelmi Minisztériummal megkötött szerződésnek eleget tenni, ezért indult a bírósági eljárás, amely a kht.-t mind első, mind második fokon több száz millió forintos támogatás visszafizetésére kötelezte.
Tisztelt Képviselő Úr! Közös felelősségünk, mint már múltkor is elmondtam, a gödöllői kastély sorsa, teljesen függetlenül attól, hogy a parlament melyik oldalán ülünk. Én konszenzust szeretnék, és főként azt szeretném, ha a Grassalkovich-kastély teljes pompájában működőképesen létezne. A konszenzus jeleként, hogy a személyi ellentétek lehetőségeit is kizárjam a jövőben, ezennel felajánlom, hogy a tárca képviselőjét leváltom, és mást nevezek ki a kht.-hoz.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me