DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az információ, amit megosztott a tisztelt Országgyűléssel, csak részben pontos, mert miután a személyi jövedelemadó törvény nyugdíjakra vonatkozó adózási szabályai változtak, ezért a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak a tárgyévben kifizetett nyugdíj éves összesítését tartalmazó igazolást nem volt szükséges kiadnia.
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság azonban mindezek ellenére 2003 januárjában a korábbi időszaktól eltérően, és annak ellenére, hogy erre nincs jogszabályi kötelezettsége, az ellátásban részesülőket tájékoztatta a 2003. január 1-jétől esedékes nyugdíjemelés, a 2002. december hónapban utalt ellátásnemek, a 2003. január hónaptól folyósításra kerülő, emelt ellátások összegéről, valamint a kiutalásra került ellátásokat érintő adatokról, például, hogy terheli-e és milyen összegű levonás ezt az ellátást. Ugyanis ezek azok az információk, amelyek a nyugdíjasok számára valóban fontos információk.
(15.50)
Az természetes, hogy ha bármely ellátásban részesülő konkrét igénnyel fordul a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz, amelyben egyéves göngyölített összeg kimutatását kéri, akkor az igazgatóság ilyen igazolást kiad. Teszi ezt annak ellenére, hogy a nem nyugdíj célú évesített adatokat tartalmazó igazolásokat csak az ellátásban részesülők szűk köre igényli. Mindazonáltal fel fogom kérni az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság főigazgatóját, hogy intézkedjék ezen adatok általánosan egységes és intézményes kiadásáról, legalábbis ott és abban a körben, ahol ez bizonyos egyéb ellátások igénylésénél szükséges.
Tehát azt tudom önnek mondani: meg fogom vizsgáltatni azt, hogy ebben a konkrét fogyatékossági támogatásigénylési körben milyen segítséget fogunk tudni adni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me