KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Úr! Képviselőtársam kérdésére azt tudom válaszolni, hogy munkatársaim tájékoztatása szerint nem a Királyhágó-melléki református püspök, illetve egyház nyújtott be pályázatot, hanem egy magyarországi cég pályázta meg ezt a projektet, és nyerte is el a Széchenyi-programban a tervezést, a végiggondolást egy pályázati támogatással. Ilyen értelemben a szellemi termék az ő tulajdona.
A szakértők megvizsgálták ezt az érmelléki helyszínt, és azt állapították meg, hogy a helyszín nem alkalmas a tervezett termálfürdő és konferenciaközpont beruházási programjához. (Derültség az ellenzéki oldalon.) Többek között az a vállalkozó, aki ezt a támogatási lehetőséget megkapta volna, nem tudott termálvíz-hasznosítási jogot biztosítani, így nem tudta garantálni, hogy lehetséges volna a gyógyfürdőt és a gyógyszállót üzemeltetni.
Tekintettel erre a helyzetre, a Miniszterelnöki Hivatal megállapodást kötött dr. Tempfli József püspök úrral és a Mecénás Alapítvánnyal, pontosan azért, hogy ezek a támogatási célok mégiscsak megvalósuljanak a határon túli magyarság javára. Ezért ez a megállapodás a hitéleti, kulturális, turisztikai létesítmény létrehozására létrejött. Azt tudom mondani önnek, ha az eredeti formában garanciák hiányában és szakmai okokból nem is, de egy más formában, lényegében ezen célokkal megvalósulhat az eredeti szándék.
Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me