TÓTH JÓZSEF

Full text search

TÓTH JÓZSEF
TÓTH JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Talán meglepő, de helytálló az a megfogalmazás, hogy a budapesti Árpád híd az ország legészakibb Duna-hídja, ahol Magyarországon útlevél nélkül át lehet autózni a folyón. Ez a helyzet elfogadhatatlan.
Megoldás lehet az is, hogy megvárjuk az ország európai uniós csatlakozását, és akkor a megszűnő útlevélkényszer megoldja a problémát. Felelősen gondolkodó politikus és a szakember tudja, hogy ezen két északi híd megépítésével lehet változtatni. Erről a két hídról, nevezetesen az M0-ás és az aquincumi hídról az elmúlt években sokat hallottunk, olvashattunk, más kézzelfogható nem történt.
Az utóbbi időben sokat hallottam e beruházásokat hátráltató akadályokról, ezért olvastam örömmel a február 28-ai híradásokban, hogy elhárultak az akadályok, és épülhet az egyik új híd - meglepetésemre, csak az M0-ás.
Az új közúti híd arra is megoldás lehetne, hogy a szintén leromlott állagú Margit híd felújítása során pótlásra kerüljön. Az aquincumi híd megépítése lehetővé tenné leromlott ipari területek fejlesztését is. Ezért kíváncsian kerestem az elképzelések között, hogy mi a terve a minisztériumnak és a fővárosnak az Újpestet, Angyalföldet, Óbudát összekötő híddal. A híd megépítése közel félmillió ember életére lehetne közvetlenül is jótékony hatással.
Kutatásom ellenére sem fedeztem fel az aquincumi tervezett híd megépítéséről elképzeléseket, ezért tisztelettel kérdezem az államtitkár urat, hová lett az aquincumi híd megépítésének terve.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me