VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Még mielőtt valaki is kikiáltaná, hogy tározóellenes vagyok, vagy valamiféle pancserként próbálok részt venni ebben a vitában, elmondanám, hogy én tevékeny részese voltam a nagyréti kitelepítésnek sajnálatos módon, amikor 2000-ben a polgármestereknek el kellett rendelniük a kitelepítést annak érdekében, hogy esetleg majd a vízbeengedés után bizonyos szintcsökkenés történik. Ha akkor beengedik a vizet, akkor bizony nagyon sok település megúszik.
Azt gondolom az eddigi ismeretek alapján, hogy a vizet elsősorban a középső és a felső szakaszokon kell meglassítani, lecsendesíteni, illetve olyan helyeken, ahol kevésbé találkozik lakott területtel. Például a szegedi tározó lehetősége a szakemberek megítélése szerint is hasonló lesz, de már nagyon vitás a nagyréti tározónak, a tiszazuginak a bekapcsolása, és óriási költséghányaddal jár. Természetesen, ha a tét adott esetben kétmillió vagy nem tudom, hány embernek a helyzete, akkor nyilván lépni és intézkedni kell, mint ahogy Csongrádon is lépni kellett, hogy egy sor házat le kellett ott bontani, és ott voltunk a síró emberek közt, és azért megértettük velük, hogy helyzet van, és erre szükség van, mert meg kell fejelni a gátat meg egyéb…
Tehát - azt hiszem, hogy talán félreérthető voltam - nagy szükség van rá. Talán egy picit meg is nyugodtam azzal, hogy igazából ennek a munkálkodásnak úgymond a tervezési része indult el. Nagyon nagy tisztelettel kérném, hogy az egyeztetési rész legyen széles körű - és most ez, hogy széles körű társadalmi vita, már elcsépelt szlogen lehet, de valóban a szó nemes értelmében gondolok arra, hogy amikor is a konkrét végrehajtásra kerül a sor, abszolút teljes mértékig már csak az ne tudjon róla, aki hátat fordít az egész sorsának és helyzetének.
Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me