ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés Házszabálya alapján a szükséges számú aláírások csatolásával Áder János, a Fidesz képviselőcsoportjából, képviselőtársaival politikai vitanap megtartását kezdeményezte “Sodródó kormányzat, bizonytalan jövő?” címmel. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/2337. számon kapták kézhez. Engedjék meg, hogy ismertessem a kialakított megállapodást a vita menetéről.
Először a kormány képviselőjének nyilatkozatára kerül sor 40 perces időtartamban. Ezt követik a frakciók vezérszónokainak felszólalásai 20-20 perces időkeretben, majd további felszólalásokra kerül sor a frakciók részére biztosított időkereten belül; mindezt a napirendi ajánlás időrendje is tartalmazza. A vita végén a kormány képviselőjének válaszára kerül sor 15 perces időkeretben.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a Házszabály időkeretre vonatkozó rendelkezéseire. Eszerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe számít bele. Vita közben a kétperces felszólalásokat - a személyes érintettségre történő reagálás kivételével - bele kell számítani az időkeretbe. Ugyanakkor az ügyrendi felszólalásokat nem kell beszámítani az időkeretbe.
Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Most a kormány nyilatkozatára kerül sor, a napirendi ajánlás szerinti 40 perces időkeretben. László Csaba pénzügyminiszter, Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere, Magyar Bálint oktatási miniszter és Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter urak ismertetik a kormány álláspontját.
Elsőként megadom a szót László Csaba pénzügyminiszter úrnak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me