GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Igen, elfogadom. Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Mint köztudott, a jelen magyar kormánynak a munka világát érintően a legfontosabb kérdéskörei közé a foglalkoztatási szint, a foglalkoztatási ráta folyamatos erősen tartása vagy emelése tartozik a fókuszba. Mindemellett az inaktivitás kérdéskörének a csökkentése is egy fontos dolog, hiszen e két tényező együttesen - az inaktivitás csökkenése, a foglalkoztatási szint növelése - olyan gazdasági célok kiteljesülését tudja megalapozni, ami a későbbiekben mindegyikünk érdekét szolgálja. A gazdasági célok mellett persze fontos az is, hogy mindazok az emberek, akik a munka világa körül szeretnék élni az életüket, megtalálják a létbiztonságukat, ne legyenek kiszolgáltatottak, emberhez méltó életet tudjanak élni.
Minden társadalom szintjén van egy adott keret, munkaidőalap, amely betölthető. Az alapvető kérdés az, hogy az atipikus foglalkoztatás bevezetése és erősítése tudja-e szolgálni ennek a keretnek mind több ember irányába történő megosztását; főleg olyan értelemben, hogy a munka világán ma kívül rekedtek kerülhessenek be ebbe a területbe, és kaphassanak lehetőséget a munkavégzés tekintetében.
Éppen ennek okán kérdezem az államtitkár urat, hogy hogyan látja az elmúlt néhány hónap történését és az elkövetkezendő időszak vonatkozását a tekintetben, hogy az atipikus foglalkoztatás, részmunkaidő és egyéb más formátuma mennyire tudja segíteni ennek a folyamatnak az erősödését, és mennyire szolgálja gazdasági céljaink kielégülését.
Köszönöm szépen a szót. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me