ÁGOTA GÁBOR

Full text search

ÁGOTA GÁBOR
ÁGOTA GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! E késői órában nem véletlenül tartózkodunk itt a parlamentben. Én most például megtudtam, hogy ezek szerint a svéd gazdaság fejlődéséhez nagymértékben hozzájárulunk. Én egyébként örülök ennek mindenképpen.
Szeretném mondani, hogy Keleti képviselő úr azért csak kimondta, amit szerettünk volna, hogy itt elhangozzék - pontosan ez a különbség a mi filozófiánk és az önöké között. Történetesen, hogy mi nem egy támadó, esetleg békekikényszerítő hadműveletekben részt venni képes repülőgépet szándékoztunk venni, hanem egy olyat, amelyik képes a magyar légtér védelmére.
Egyébként most már az értékelésekből, azt hiszem, nyilvánvaló, hogy az a döntés nem volt helytelen, amelyik a Gripen repülőgépet választotta, hiszen olyan gazdasági ellentételezés volt, amely az ország számára rendkívül előnyös volt, ugyanakkor a gép jól használható. Érzésünk szerint arra a feladatra, amire mi akartuk, az első szerződésben definiált gép is nagyon jól használható, és fölösleges azt a 15 milliárdot extra támadóképességekre elkölteni, amit az önök kormánya most kíván elkölteni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me