KÖRÖMI ATTILA

Full text search

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A kérdés nem az, amit a Keleti úr feszeget. Keleti úr azt szeretné elérni, vagy legalábbis így sejtem, elterelni a figyelmet arról, hogy önök 15 milliárd forinttal többet szeretnének fizetni egy olyan harcigéptípusért, amely szintén Gripen, csupán az országon kívüli bevetésre is alkalmas eszközökkel van felszerelve, és ezért az alaphatározatra próbálják átterelni a figyelmet, amit az előző kormány hozott.
Szerintem a kérdés az, hogy ha a polgári kormány határozata alapján megírt szerződés révén beszerzésre kiszemelt Gripen gépek NATO-kompatibilisek, az ország légterét biztosítják, 15 milliárd forinttal a beszerzésük olcsóbb, és egy drágább rendszer működtetése lényegesen drágább lesz, mint egy olcsóbb rendszer működtetése - ez nyilvánvaló -, ha tehát mindezt megnézzük, akkor a kérdés az, hogy miért akar elkölteni a jelenlegi kormány 15 milliárd forinttal többet az adófizetők pénzéből, amikor láthatóan iskolákat, óvodákat készülnek bezárni az önkormányzatok például, de sorolhatnám az egészségügy helyzetét, és a végtelenségig magának a honvédségnek a belső helyzetét, hogy hogyan kellene nekünk azt inkább tovább javítani.
Tehát akkor a végső kérdésünk mégiscsak az, hogy miért akar ez a kormány 15 milliárd forinttal többet elkölteni olyan harci gépekre, amelyek a magyar légtér biztosításánál többet tudnak ugyan, de ez a többet tudás számunkra most nem szükséges.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me