MÉCS IMRE

Full text search

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Néhány dolgot azért meg kell világítani, már csak azért is, mert egyrészt rádióhallgatók is ülnek a másik oldalon, tehát tisztázzunk dolgokat.
Az egyik az, hogy a Gripen egy nagyon modern tervezésű negyedik generációs repülőgép, amely Svédország sajátos feladataihoz igazodik - az egy óriási ország, amelynek a légterét ellenőrizni kell. Igen sok jó tulajdonsága van. A dilemma az volt, mielőtt Orbán Viktorék a döntést meghozták, hogy vajon használt F-16-osokat vegyünk, esetleg F-18-asokat, az is szóba került, vagy más repülőgépet, vagy várjunk a döntéssel. Ez volt.
De miután itt egy kész helyzet alakult ki, a svédek tulajdonképpen előrefutnak, előremenekülnek, mert eddig egyetlen NATO-ország sem rendszeresített Gripent, és rendkívül fontos a Saab gyárnak is, a svéd államnak is, hogy bevezessék a NATO-ba az ő egyébként jó gépüket - csak ami nem pontosan NATO-kompatibilis. Ezt kompatibilissé kell tenni. Ez az együttműködés, ez az új szerződés tulajdonképpen a svédekkel együtt kifejleszti egy olyan új változatát ennek a Gripen repülőgépnek, amely a NATO-követelményeknek teljes mértékig eleget tesz, és egy modern repülőgép.
Tehát tulajdonképpen az eredmény ebből pozitív lesz. Bár rosszul indult a dolog, de végső soron egy modern NATO-kompatibilis repülőgép fog kialakulni a mi együttműködésünk során, amely a gazdaságos sorozatszámot elő fogja segíteni a Saab gyárnál, ami 180 fölé fog ugrani, a veszteségesből a kevésbé veszteséges felé.
(20.10)
Tehát ilyen szempontból, ha ezt a határozati javaslatot elfogadjuk, jól jövünk ki (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) az egészből, annak ellenére, hogy ilyen kanyarok és buktatók voltak közben.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me