NYITRAY ANDRÁS

Full text search

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Hölgyeim és Uraim! Azt hiszem, eljutottunk az est csúcspontjához, mert most már úgy érzem, hogy az égvilágon mindenről beszélünk, csak arról nem, amiről ez az egész mai délutánunk vagy esténk szólna, arról az ominózus félmondatról, amit hosszas körítéssel támogatunk, illetve elvetünk. De nekem még nagyobb élmény volt most itt az utolsó néhány fölszólalót hallgatva arra rádöbbennem, hogy ha jól belegondolunk, tulajdonképpen ennek a félmondatos módosításnak az égegyadta világon semmi értelme nincs, mert ha ezt nem teszi meg a kormány, és azzal a szövegezéssel írja alá a módosított szerződést, az égvilágon semmi nem történt volna. Hiszen az az opcióból kvázi kötelezettséggé átírt akció, hogy most megvesszük a gépet előbb vagy később, a legkevésbé sem olyan lényeges dolog, amiért szerintem ilyen sokat érdemes lenne magunkat olyan fajta katonapolitikai és katonaszakmai vitákkal fárasztanunk, amihez itt a jelenlévők közül talán egyvalaki ért, ő is elsősorban mint gyakorlati ember, de mint stratéga valószínűleg mindannyian az első világháborúbéli kávéházi Konrádokhoz vagyunk hasonlatosak.
Tehát azt gondolom, ezen az alapon igazán túl sokra nem megyünk, ha ezt tovább vitatjuk. Egy bizonyos, ez itt látszik, hogy eltérő szándékkal állt hozzá az előző kormány is ahhoz, hogy egy hosszabb, illetve egy középtávú vadászgépbérleti szerződést kössön.
(20.20)
Ezen az új kormány változtatott, szíve joga, ezt nem vitathatjuk el tőle, önök viszont tőlünk nem vitathatják el azt, hogy mi a magunk lovát dicsérjük, mert azt tartjuk jobbnak.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me