DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN

Full text search

DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN
DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN, az alkotmány- és igazságügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Elnök Asszony! Az alkotmány- és igazságügyi bizottság február 24-én tárgyalta meg a képviselői önálló indítványt, amelyet Bőhm András képviselőtársunk és Göndör István képviselőtársunk nyújtott be.
Nagyon fontos ez a módosító indítvány, tekintettel arra, hogy négypárti egyeztetés alapján módosította a tisztelt Ház az alkotmányt, mégpedig úgy, hogy az európai uniós csatlakozáshoz szükséges ügydöntő népszavazást egy szombati napra, április 12-ére tűzi ki. A szombati nappal kapcsolatosan vetődött fel annak igénye - és ez elhangzott a bizottság ülésén is -, hogy mindenki számára biztosítanunk kell, hogy részt vehessen a szavazáson, élhessen állampolgári és választójogával.
(17.30)
Nagyon örültem annak én személy szerint, amikor az alkotmányügyi bizottság ülésén fideszes képviselőtársak is azt mondták, hogy ez méltányos, alkotmányos és természetesen támogatandó. S bár voltak némi viták az alkotmányügyi bizottság ülésén, végül is egységesen akkor még döntött az alkotmányügyi bizottság a tárgysorozatba-vételről, utána természetesen ajánlotta általános vitára, és a mai napon természetesen a módosító indítványt is támogatta. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me