KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Választókörzetemben kérdéssel fordultak hozzám a gazdák. Azt a tájékoztatást kapták, hogy a csatlakozás után kevés nemzeti támogatás maradhat fenn az ágazatban. Kérdésük ezután az volt, mely támogatások megszüntetésére kell számítani.
A Külügyminisztérium honlapján a következő olvasható - idézem -: “Az Unió által biztosított támogatásokon kívül az agrárágazatban csak rendkívül korlátozott körben adhatók nemzeti támogatások. Magyarország azonban a belépés után is fenntarthatja jelenlegi nemzeti támogatásai jó részét. Ez a lehetőség maximum 3 évre szól, de az Európai Bizottság a 3 év lejárta előtt is elrendelheti a támogatások megszűnését, ha közös agrárpolitika elveinek súlyos megsértését tapasztalja.”
De ez a választópolgárok kérdésére nem ad választ. Ugyanis sem az anyag, sem az agrártárca által kiadott kiadványok nem tartalmazzák, hogy konkrétan melyek lesznek a megszűnő támogatások. Ezzel egyértelműen növelik a bizonytalanságot, a gazdák pedig nem tudják egy évre előre sem megtervezni saját költségvetésüket.
Kérdezem a miniszter urat, mely támogatások fognak a csatlakozás után azonnal megszűnni. Milyen következményei lesznek a támogatások megszűnésének, mire készüljenek a gazdák? Mely támogatások fognak 3 év után is megszűnni?
Ezekre kérném a választ a miniszter úrtól, és azt szeretném kérni, ne arra hivatkozzon, hogy mi volt egy évvel ezelőtt, két évvel ezelőtt vagy három évvel ezelőtt.
Kérném a választ. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me