DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt vita során jeleztük, hogy talán a MOL veszteségállománya sem halmozódott volna fel ilyen mértékben, ha valamilyen formában a gázszolgáltató vállalatok vagy társaságok részéről a nyereség megosztásában valamiféle akarat jelentkezett volna, hiszen az egyik oldalon az árszabályozás bizonyos veszteségek felhalmozását, a másik oldalon pedig egyértelmű eredményeket biztosított, az 1995-ös kormányhatározatok ugyanis 8 százalékos eszközarányos nyereséget biztosítottak a gázszolgáltatóknak.
Csak érdekességként kigyűjtöttem, nem tudom, képviselőtársaim előtt mennyire ismert, milyen munkavállalói mozgások követték azt, hogy a gazdaság egyes részeinek gyakorlatilag, azt mondhatnám, jogszabályban biztosított nyeresége volt, míg a másik kénytelen volt bizonyos egyértelmű nehézségekkel megküzdeni.
Nos, 1995-ben a privatizációt követően milyen leépítések következtek be? Csak 2001 végéig tudom az adatokat felsorolni, mert a 2002-es adatok még nincsenek meg, de azért ismerve, hogy mi minden történt az energetikai szektorban, ezek az adatok is ugyanezt fogják alátámasztani, csak az értékek nem ismertek. Ha a statisztikai hivatali adatok igazak, akkor 1995-ben a gázszolgáltatók 10 276 alkalmazottat foglalkoztattak, 2001-ben ez 6314-re csökkent, tehát 3962 (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) munkavállalót építettek le. Tisztelt Képviselőtársaim! Ez kétötöde a '95-ös szintnek.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me