DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én a világért sem szeretnék semmit bagatellizálni, noha továbbra is úgy érzem, hogy teljesen érdektelen és idejétmúlt, az idő egyszerűen túllépett ezen a kérdésen. Nem állítom, hogy ezt ne lehetne vizsgálni, csak azt állítom, hogy megítélésem szerint nem különösebben érdemes.
Azt azonban, hogy Simicskó képviselő úr azt mondta, hogy itt a kormány netántán túltette magát az országgyűlési határozatokon, törvényeken és miegyebeken, vissza kell utasítanom. Ha itt valaki túltehette ezen magát, akkor az az Egyesült Államok illetékes három repülőgépe vagy hadserege volt; ha volt olyan, aki túltette magát ezeken a törvényeken, az biztosan nem a magyar kormány volt. Ebben a vonatkozásban nem gondolom, hogy érdemes kiterjeszteni, bár természetesen lehet még ilyen módosító indítványt is benyújtani, nem hiszem, hogy érdemes volna a vizsgálódást kiterjeszteni.
A magyar kormány arról kapott értesítést, hogy menne Törökországba ez az izé, leszállt tankolni a repülőtéren, aztán nem Törökországba ment. Kétségkívül ez, ha megtörtént - és ám vizsgálja ki egy bizottság, hogy történt-e ilyesmi -, akkor nem helyes, de még egyszer mondom: úgy gondolom, hogy akkor, amikor ezrével vannak ott repülőgépek, amelyek éjjel és nappal szórják Irakra a bombát, annak a vizsgálata, hogy pont három repülőgép hogyan került oda, az én számomra meglehetősen érdektelen és nevetséges. A képviselő úrnak lelke rajta, hogyha ezt az indítványát fenntartja.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me