KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, ahol nincs, ott nem kell keresni (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.), és az ilyen gondolatok nem nagyon viszik előre ezt a történetet. Ön is bizonyára tudja, hogy 16 880 pályázat érkezett, és mindössze 6 ezer pályázónak tudtunk számítógépet adni. Az az aránytalanság, ami Vas megyében kialakult - szerencsére nem egészen azokkal a számokkal, hozzá szeretném tenni -, hogy 76 település nyert, és nagy szerencse, hogy mindössze ötnek van pártpolitikai vagy pártpolitikus vezetése (Dr. Gyimesi József: Vas megyéről beszélj!), így aztán nem kell a többi, 71 Vas megyei település összes pártvonatkozását megemlíteni.
Szeretném a következőt elmondani. Ön azért mutat ilyen számokat, vagy tud itt most felhozni, mert éppen Vas megyében a közművelődési dolgozók és közgyűjteményi dolgozók természetesen a megyei jogú városban és a kiemelt városban, településen vannak, ezért ott lényegesen nagyobb számú győztes volt, adott esetben Szombathelyen, hiszen ez torzítja ezt a számot 96 nyertessel. De ha Hajdú-Bihar megyét említette volna, akkor Debrecen városa vitte el az összes pályázati lehetőség mintegy 75 százalékát, mert hiszen sajnálatos módon a közgyűjtemények, múzeumok, levéltárak, megyei kulturális létesítmények a megyeszékhelyen vannak. Ez egy adottság, amit mi kénytelenek voltunk a pályázatban figyelembe venni, és nem tudtunk korrigálni.
Ami a fogyatékos gyermekeket, az oktatókat és a hátrányos helyzetet illeti, minden programunkkal arra törekszünk, hogy az őket oktatók minél szélesebb körben jussanak eszközhöz, tovább fogjuk vinni ezt a programot, újra meghirdetjük a fogyatékosokat oktatók, nevelők, tanítók, gondozók számára a pályázat lehetőségét, és ilyen módon azok, akik most a létszámhiány miatt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) vagy a kerethiány miatt nem jutottak ilyen eszközhöz, hozzá fognak jutni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me