DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen. Elfogadom az államtitkár úr válaszát, amennyiben az tartalmában is meg fog felelni.
Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Több mint három és fél éve folyik a nyomozás a Postabank ügyében, egy hosszú, bonyolult eljárásról van szó. A rendőrség arra hivatkozik a hosszú eljárás során, hogy az ügy rendkívül bonyolult, valamint nemzetközi szálakat kell felfejteni, spanyol ingatlanok, Csehországban lévő ügyek kapcsán. A nyomozásnak az a célja, hogy kiderítse, miért lett 150 milliárd forintnyi kár a Postabankban, illetve ennek során bűncselekmény elkövetése történt vagy sem a Princz Gábor vezette Postabanknál.
A hosszadalmas nyomozás néhány hete jutott el, mint ahogy az előbb beszéltünk róla, az iratismertetéshez, és itt egy érdekes fordulat történt. Az iratismertetés során a rendőrség olyan iratokat adott át Princz Gábornak, amelyek az ügyhöz nem tartoznak, és mint a fokozott ügyészi felügyeletet ellátó ügyészségtől, illetve annak vezetőjétől tudjuk, ezek az iratok nem kapcsolódnak a büntetőeljáráshoz. Tehát ebből az következik, hogy a rendőrség segítséget nyújtott Princz Gábornak abban, hogy elterelje az ügyéről a figyelmet, ezt egy törvénytelen eljárás keretében tette. Az országos főkapitány még igyekezett félrevezetni a közvéleményt, amikor azt említette, hogy az ügyészségnek megküldték ezt az iratot.
Tisztelt Államtitkár Úr! A dolog megértése érdekében, kérem, segítsen nekünk annak megválaszolásával, hogy ki adott utasítást erre a törvénytelen eljárásra, mit kíván tenni a belügyminiszter a felelősség megállapítása érdekében, miért nem mond igazat az országos rendőrfőkapitány, és tulajdonképpen miért áll a rendőrségnek érdekében Princz Gábor politikai támadásának a segítése.
Tisztelettel várom a válaszát. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me