DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Úgy látom, a gyanúsított és az ügyvédje irányítja a nyomozást, hisz azt említette, hogy ez az ő kérésükre történt. Hogy mi történt itt utasításra? Az történt utasításra, hogy a nyomozást végző és ezzel megbízott rendőrt a felettese utasította, hogy a KEHI-ből hozza el zárt borítékban ezt a jelentéstervezetet, majd anélkül, hogy megismerte volna azt a - hangsúlyozom - nyomozást végző rendőr, átadta a felettesének. Ezt követően nem sokkal több mint egy órán belül ezt az iratot átadták a gyanúsítottnak.
A legfőbb ügyész válaszából egyértelműen tudjuk, hogy nem tartozik az iratismertetéshez ez az okirat, nem tartozott a nyomozáshoz. Mint ahogy ön mondta, a gyanúsított és a védője kérésére adták át. Milyen dolog az, amikor a gyanúsított irányítja a nyomozást, tisztelt államtitkár úr?
Egyértelmű, hogy az eljárás törvénytelen, ezért elvárom, hogy a hátralévő időben válaszoljon arra, ki adott utasítást a törvénytelen eljárásra, és mit kíván tenni a Belügyminisztérium a felelősség megállapítása érdekében.
Várom válaszát. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me