HADHÁZY SÁNDOR

Full text search

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A 2002. évi augusztusi árvíz jelentős feladatokat rótt a Dunakanyar polgáraira és önkormányzataira. A védekezési munkákat sokáig saját erőből végezték, a kormány segítsége csak az utolsó napokban érkezett meg. A védekezési munkák költségeit két részletben kapták meg az önkormányzatok, az a védelmi munkákat nem hátráltatta. Rendeződött a magáningatlanokban keletkezett kárenyhítés kérdése is, a kormány által vállalt összegek megérkeztek az önkormányzatokhoz, amelyek az árvízzel sújtott lakossághoz azokat eljuttatták.
Az árvízzel kapcsolatban az önkormányzatoknak számos kimutatást kellett elkészíteni, így többek között be kellett mutatni azt is, hogy a védekezési munkák alatt milyen károk keletkeztek az önkormányzati tulajdonú utakban, járdákban és közterületekben. Ezeket a jelentéseket igen rövid határidővel kellett továbbítani az illetékes minisztériumhoz, így az utakban keletkezett károkról szólót a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdésem tehát az, hogy a 2002. augusztusi árvízi védekezés során megrongálódott és tönkrement önkormányzati utak, járdák, közterületek helyreállításához kapnak-e állami támogatást az önkormányzatok; ha igen, akkor azt mikor fogja a kormány részükre biztosítani. Ez azért is fontos és sürgős kérdés, mert a Dunakanyar kiemelt turisztikai régió, ezért a tavaszi hónapokban az önkormányzatok meg kívánják kezdeni a helyreállítási munkálatokat.
Figyelembe kell azt is venni, hogy például Visegrádon közel 60 millió forint értékű helyreállítási munkát kell elvégezni, amely közbeszerzés-köteles, így több hónap telik el a pályáztatással. Sajnálatos, hogy a költségvetés tervezésekor (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ezek az információk nem álltak az önkormányzatok rendelkezésére. Tisztelettel kérdezem azt is: ki a felelős a mulasztásért?
Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me