SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! A tavalyi év augusztusában a Dunán és mellékfolyóin kialakult árhullám okozta károk enyhítését és a védekezési költségek megtérítését a kormány az árhullám levonulását követően több lépésben rendezte. A múlt év augusztusában az önkormányzati tulajdonú utakban keletkezett árvízkárok enyhítésére a kormány a 2363/2002. december 5-ei határozatában 498 millió forintot biztosított a költségvetésből a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részére. Ez a keret az elismert kárösszeg 50 százalékáig biztosított állami támogatási lehetőséget.
A támogatás alapjául szolgáló kárigény már 2002 októberében ismert volt valamennyi önkormányzat előtt, hiszen visszajelzést kaptak az illetékes megyei közútkezelő kht.-któl, amelyekkel a kárfelmérés során mindvégig együttműködtek.
(16.50)
A 498 millió forintot az Államháztartási Hivatal múlt év december 19-én utalta át az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság, az UKIG részére. A télen lehullott jelentős mennyiségű hó azonban lehetetlenné tette a karbantartási munkálatok beindítását, így azok megkezdésével csak a napokban, mondjuk, áprilistól lehet számolni. Erről a közútkezelő társaságok február hónapban az érintett önkormányzatokat ismételten tájékoztatták.
Nem történt tehát értelmezésünk szerint semmiféle mulasztás, és nem helytálló az az állítás, hogy az önkormányzatok a mai napig nem tudják, a helyi utakban keletkezett károk helyreállításához a kormány mikor és mennyi támogatást biztosított a részükre.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me