TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! - mint válaszadó, bár kérdésem a miniszter asszonyhoz címeztem. A Környezetvédelmi Alap célfeladat igénybevételének eddig szokásos rendje szerint a pályázó önkormányzat a pályázat pozitív elbírálása, azaz elfogadása után támogatási szerződést köt a Környezetvédelmi Minisztériummal a kérdéses fejlesztési feladat végrehajtására. Jelen esetben a Fővárosi Önkormányzat a rákospalotai hulladékégető füstgázelvezető rendszerének rekonstrukciójára 1997-ben megkapta azt a pozitív döntést, amellyel mintegy 4 milliárd forint támogatást használhat fel saját erő, saját pénzeszközök felhasználása mellett.
(16.20)
Sajnálatos módon ez a beruházás azóta sem készült el, sőt el sem indult a rekonstrukció, ellenben a lakókörzetben élő állampolgárok kénytelenek az így megmaradt szennyezett levegőjű Rákospalotán és Újpesten lakni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Megvan-e még a lehetősége a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy a megítélt támogatást jogszerűen felhasználja? A tavalyi minisztériumi átadás-átvételkor a támogatási ígérvényekben szerepelt-e ez az ígérvény? Sajnálatos módon ez a hulladékégető berendezés március 31-ével, azaz a mai nappal bírósági döntés alapján be kell hogy zárjon, mert tovább nem tartható az az állapot, hogy Rákospalota és Újpest polgárai egészségkárosodást szenvedjenek a túlzott szennyezőanyag-kibocsátás miatt.
Ön szerint rendelkezik-e azokkal a feltételekkel a Fővárosi Önkormányzat, hogy a polgári kormány négy éve alatt folyamatosan fenntartott négymilliárd forintos ígérvény akár ebben az évben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) felhasználható legyen a kérdéses hulladékégető berendezés rekonstrukciójára? Ön szerint tartható-e az, hogy a KAC-ígérvény lehetősége a továbbiakban is fennáll? (Az elnök ismét csenget.) Figyelembe veszi-e a rendelet megalkotásakor, hogy az ilyen régóta fennálló determinációs kötelezettségek miatt a tisztességesen pályázó más önkormányzatok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me