DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Bevallom őszintén, hogy végigkövettem mind a múltkori alkalommal, mind pedig most a vitát, és ha megengednek egy gondolatot, akkor nagyjából a személyes érintettség kapcsán úgy voltam vele, hogy nem fogok megszólalni mindaddig, amíg el nem éri azt a szintet a vita, amikor ezt már egész egyszerűen nem tudom megtenni. Egyszerű okokat sorolok fel. Gógl miniszter úr az előző ciklusban megalapozta ennek a népegészségügyi programnak az elvi alapjait, ezt az Akadémián bemutatta, Mikola miniszter úr ezt aprópénzre váltotta, ha úgy tetszik, csinált egy olyan programot belőle, amelyet bulldózerként vitt végig. Ehhez a programhoz egyébként gyakorlatilag nemre, életkorra, pártállásra, felekezetre való tekintet nélkül az országban minden szakember csatlakozott, felsorakozott, és volt egy olyan programunk, amely mögött egy konszenzus állt.
Ezt a programot elindítottuk. E mögé a program mögé nem kis véráldozattal, nem kevés konfliktus felvállalásával - és ebben személyes konfliktusom is volt az akkori miniszterrel, Mikola Istvánnal - forrásokat teremtettünk az egészségügyi tárcánál is, a társadalombiztosításnál is, tehát ezek megtalálhatók, megismerhetők. Én részben személyes konfliktusokként is elszenvedtem ezeket. Tehát azt állítani, hogy ennek a programnak nem volt pénzügyi fedezete, ez ebben a formájában nem felel meg a valóságnak.
Azt elfogadom, hogy a megvalósítandó célokhoz képest az a forrás, amit át lehetett csoportosítani, kevés volt. Akkor az a forrás körülbelül 10-14 milliárd forintnak felelt meg. Sajnálom, csak ezt tudom mondani, ennek felelt meg. Ezek a források akkor ott rendelkezésre álltak.
Azt pedig, gondolom, képviselőtársaim sem vitathatják, hogy még meg sem alakult az új kormány, amikor egy módosító javaslattal már átnevezték ezt a programot, és emiatt ez a program késedelmet, körülbelül 8 hónapos késedelmet szenvedett. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me