CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Valóban, a tárca munkája során a hátrányos helyzetű kistérségek, az ide tartozó települések állandóan speciális szempontként, mégpedig pozitív diszkriminációs szempontként vannak jelen. Azokon az általános pályázatokon, ami az idei évben is folyt és 2004-ben is tervezzük, így például a munkahelyteremtő támogatási pályázaton ezek a térségek előnyt élveznek, itt nagyobb támogatást lehet kapni. 2004-ben is úgy tervezzük, mint idén, hasonló összegben és hasonló pályázati feltételekkel, vagyis előnyt biztosítva a hátrányos helyzetű térségek számára.
Hasonlóképpen a közmunkaprogramok esetében különös figyelemmel vagyunk a hátrányos helyzetű térségekre. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ebben az évben 1147 fő vett részt ilyen közmunkaprogramokon, különböző speciális programokban is érintett volt a megye. Úgy gondoljuk, hogy ezt a jövőben is biztosítanunk kell.
38 milliárd forintot biztosít a Munkaerő-piaci Alap decentralizált eszközként aktív foglalkoztatáspolitikai eszközök finanszírozására; ilyen a bértámogatás, ilyen a közhasznú munkavégzés, a képzés, az önfoglalkoztatás támogatása. Ebben az esztendőben a megyében 12 ezer regisztrált munkanélküli jutott közhasznú munkavégzéshez, és bízunk benne, hogy a következő esztendőben is legalább ennyien, ha nem többen.
A központi munkahelyteremtő pályázatokon 66 nyertes pályázó 946 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Idén ez 902 munkahelyet jelentett újként, és ebből 581-en regisztrált munkanélküliek, akik most álláshoz jutnak. Bízom benne, hogy a következő esztendőben is így lesz.
Hasonlóképpen a helyi foglalkoztatási programok is segítik a foglalkoztatás bővülését (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és azzal számolunk, hogy 2004 első negyedévében mintegy 23 olyan pályázatot fogunk meghirdetni (Az elnök ismét csenget.), ami európai uniós forrásból kifejezetten ezt a célt szolgálja.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me