GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! Javaslom, hogy az ellenzéki kritikákat, amiket a képviselő úr idézett, tekintsük annak, ami: politikai propagandának, és próbáljunk meg a tényekhez ragaszkodni.
Nem véletlen az, hogy 2003-ban a kormány új nevet adott a Széchenyi-tervnek, hiszen érdemben változtatott a filozófiáján, és a sokaknak sokfélét jegyében kiegészítette a vissza nem térítendő támogatásokra korábban is létező pályázatokat azokkal a lehetőségekkel, amelyek elsősorban a kis- és közepes vállalkozások hitelhez jutási lehetőségeit segítik, másrészt a fejlesztési tőkeágon juttatandó támogatási lehetőségekkel, harmadrészt a faktoring program keretében a kisvállalkozások követeléseinek előzetes beszedéséhez való segítséggel.
Képviselő úr annyi kérdést tett fel, amennyire két perc alatt konkrétan nem lehet válaszolni. A 2003-ban kiírt vissza nem térítendő támogatásra 7568 pályázat érkezett be. Jelezni szeretném, hogy 2001-ben 4062, 2002-ben pedig 3979, tehát minden korábbi évet meghaladó mennyiségű pályázatot fogadott be a tárca. A kifizetett támogatások eddigi összege 5,5 milliárd forint, év végéig - a mostani bírálati fordulóval kiegészítve - várhatóan 12 milliárd 300 millió forint körüli lesz. 2001-ben ez 21 milliárd forint volt, 2002-ben 9,6 milliárd, tehát most a kettő közötti összeget fizetjük ki, de jóval szélesebb körnek szétosztva.
A Széchenyi-kártya értékhatára ez év júliusában lényegesen megemelkedett, 5 millió forintra, és a kártyák száma exponenciálisan nő azóta is hónapról hónapra, tehát sikeres programnak bizonyult.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me