SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Államtitkár Úr! A tavaly hivatalba lépett kormány a Széchenyi-tervet átalakította Széchenyi vállalkozásfejlesztési programmá, egyidejűleg és egyúttal a lebonyolítást átláthatóbbá, nyíltabbá, az EU-normákhoz jobban igazodóvá, a megvalósult beruházások eredményességét, hasznosságát pedig jobban mérhetővé tette. Mégis az elmúlt másfél évben igen sokat hallottuk itt a Parlament falain belül, de azon kívül is, hogy az új kormány megfojtotta a Széchenyi-tervet, és ezáltal nagy hátrányba hozta a magyar vállalkozókat, hiszen nem ír ki elég pályázatot, vagy ha kiír, nem hirdet győztest, nem biztosít ehhez megfelelő mennyiségű pénzt.
Most - tekintettel arra, hogy az új kormány első tiszta éve, a 2003-as év lezárásához közeledik - szeretném, ha tájékoztatást adna nekünk arról, hogy mi igaz ezekből a vádakból, vagy éppenséggel mi a tényleges helyzet mindezekkel szemben. Kérdezem ezért, hogy ebben az évben, 2003-ban hány pályázat érkezett be, eddig hány nyertest hirdettek, illetve a még el nem bírált pályázatok közül várhatóan még hány további nyertes kerül kihirdetésre, és ezek miként aránylanak a 2001-2002. évi számokhoz.
De túl a pályázatokon, tudjuk, hogy a vállalkozókat nemcsak ezekkel lehet helyzetbe hozni, hanem például adókedvezményekkel, hitelnyújtással is. Ezért kérdezem, hogy mit tudna ön nekünk mondani tájékoztatásul a mikrohitelekről, a Széchenyi-kártyáról, a különféle adókedvezményekről, amit a kormány ebben az évben a vállalkozóinknak biztosított.
Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me