DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. A Bábolna Rt. sok esetben képviselőtársaimnak valami dunántúli céget juttat eszébe. Bizony még Békéscsabán sem köztudott az a helyzet, hogy valahol távol döntenek több mint 1200 ott dolgozó ember és közel ezer beintegrált beszállítóról. ’95-ben, a Horn-kormány idején veszítette el az önállóságát ez a cég, akkor hozták létre; az egyébként már akkor is veszteséges Bábolnának és az akkor még nyereséges Békéscsabai Baromfi-feldolgozónak a teljes vertikumával, külkereskedelmi kapcsolataival és minden egyébbel rendelkező vidéki nagyvállalat volt ez.
Bizony eljutott odáig ez a helyzet, hogy most a kormányzat hozott egy olyan döntést, amelyről ellenzéki székből is azt kell mondanunk, hogy ez a privatizáció nem elfogadható, ha ezt Bábolnának hívják, akkor a Bábolna Rt. esetében, de kimondottan a békéscsabai és a kecskeméti gyár - de maradjunk csak békéscsabainál - egy olyan cinikus és felületes kormányzati döntést tükröz, ami egyértelműen azt jelzi, hogy amennyiben szeptember 6-áig benyújtott sikertelen pályázat lesz, akkor gyakorlatilag a cég megszűnik, be kell zárni. Így fogalmaz a kormányhatározat. Nem tudom, tudják-e, hogy erre a pályázati kiírásra egy hónapnál kevesebb idő van. Aki egy picit is foglalkozott ezzel, mint Puch László, az tudja, hogy ez azt jelenti, hogy a halálba lett küldve ez a cég, mert ennyi nap alatt sem beszállító, sem komoly szakmai befektető nem tud felkészülni erre; hacsak nem tájékoztatta valaki őket már előzetesen, és tudták, hogy hova és mire kell pályázni, ez pedig a tisztességtelenség kérdését veti fel.
De - amit Molnár László elmondott - sajnos nincs a kormányhatározatban az, hogy az 1200 embernek meg az ezer beszállítónak egyáltalán esélye van arra, hogy ők megmaradhassanak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Nincs ilyen szerződéses feltétel, ezért mindenféleképpen javasoljuk a felfüggesztését ennek a privatizációnak.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me